Almond Choclate Cookies


Bahan-Bahan:
(A)
260 gm mentega
185 gm gula aising

(B)
1 biji telur
½ sudu teh pes kopi
1 susu cokelat yang pes

(C)
400 gm tepung
1 sudu besar tepung susu
½ sudu teh baking powder
15 gm serbuk koko

(D)
180 gm kepingan badam (almond flakes)

Cara membuatnya:
Pukul (A) hingga sebati.
Masukkan (B) dan pukul hingga licin.
Masukkan (C) yg telah diayak dan Kemudian tambahkan (D).
Adun hingga sebati.
Tekan adunan ke dalam derep segi-empat, berukuran 20 sm (8 inci) yg dialas dgn kertas minyak.
Simpan dalam peti sejuk semalaman atau sehingga keras.
Keluarkan adunan dari peti sejuk dan potong menjadi kepingan 4sm.
Potong menjadi kepingan nipis berukuran 5 mm tebal.
Bakar pada suhu 170 darjah Celcius selama 20-25 minit.

Nota: Kepingan badam boleh digantikan dgn kacang lain seperti kenari, hazelnut atau lain2.

0 Response to "Almond Choclate Cookies"

Post a Comment

wdcfawqafwef