Kek Coklat Durian













BAHAN KEK SPAN:

250 gm tepung kek span

20 gm serbuk koko

75 gm coklat masakan

4 biji telur

50 gm mentega

50 ml air

Esen vanila

BAHAN PES:

100 ml krim putar

40 gm gula kastor

400 gm isi durian

BAHAN HIASAN:

200 gm coklat masakan

200 ml krim putar

CARA MENYEDIAKAN:

1. Untuk kek span, pukul telur dan mentega hingga gebu. Masukkan air, tepung kek, serbuk koko, coklat masakan yang telah cair dan esen vanila. Pukul hingga kembang. Masukkan ke dalam bekas dan bakar.

2. Untuk durian pes, pukul gula kastor dan krim putar hingga rata. Masukkan isi durian dan tambah­kan krim putar.

3. Untuk hiasannya pula, campur­kan campuran coklat masakan dan krim putar. Cairkan menggunakan kaedah double boil.

4. Setelah semua selesai, potongkan kek span nipis. Sapukan pes durian berselang-seli. Setelah selesai, masukkan ke dalam peti sejuk.

5. Hiaskan coklat masakan di atasnya.

0 Response to "Kek Coklat Durian"

Post a Comment

wdcfawqafwef