Bahan A
2 cawan tepung gandum-ayakkan
1 cawan serbuk koko-ayakkan
1 s/k baking powder-ayakkan
1/2 s/k soda bikarbonat-ayakkan
Bahan B
1 cawan susu pekat
1 cawan butter cair
1 cawan air panas
2 cawan gula perang
Bahan C
4 biji telur
1 s/k esen vanilla-kacau rata
Cara memasak:
1.Panaskan kukusan dan lapikkan loyang dengan kertas minyak.
2.Masukkan semua bahan yg diayakkan dalam mangkuk.
3.Masukkan butter cair,air panas,gula dan susu pekat dalam mangkuk yg berisi bahan yg telah diayakkan.
4.Masukkan telur dan kacau adunan sehingga sebati.
5.Masukkan dalam loyang dan kukus selama 1 jam atau lebih sikit.
6.Sejukkan dan hiaskan dengan kerim keju dan buah2an koktel
Bahan krim keju:
250 gm keju cream philidephia
1/2 cawan gula halus
1/2 cawan air agar-agar
1 cawan yogurt perisa mangga
1 tin buah2 koktel
1/2 cawan air dalam buah² koktel
Cara memasak:
1.Pukul keju cream dan gula sehingga rata/lembut.
2.Masukkan yogurt dan pukul lagi.
3.Masukkan air/cecair agar dan kacau rata.
4.Tuangkan atas kek span dan sapukan rata.
5.Taburkan buah² koktel dan sejukkan beberapa jam.
6.Potong dan hidangkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 Response to "Kek Coklat Kukus Keju Koktel"
Post a Comment