Bahan-bahan:
Bahan A
250 g butter
160 g gula halus
1 biji kuning telur
1 s/k esen vanilla
Bahan B [gaul rata]
230 g tepung gandum]
20 g serbuk koko ] ayakkan
100 g coklat cips
50 g badam cincang [roasted]
Bahan A
250 g butter
160 g gula halus
1 biji kuning telur
1 s/k esen vanilla
Bahan B [gaul rata]
230 g tepung gandum]
20 g serbuk koko ] ayakkan
100 g coklat cips
50 g badam cincang [roasted]
Cara membuatnya:
1.Gaulkan butter dan gula sehingga sebati.
2.Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau rata.
3.Masukkan bahan B perlahan dan kacaukan dengan senduk kayu.
4. Sudukan adunan kecil2 [besar guli] dalam loyang.(atau ikut kreativi sendiri)
5.Bakar dalam oven yg telah dipanaskan suhu 150'C selama 20 minit atau sehingga masak.
6.Sejukkan dan simpan dalam balang kedap udara
1.Gaulkan butter dan gula sehingga sebati.
2.Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau rata.
3.Masukkan bahan B perlahan dan kacaukan dengan senduk kayu.
4. Sudukan adunan kecil2 [besar guli] dalam loyang.(atau ikut kreativi sendiri)
5.Bakar dalam oven yg telah dipanaskan suhu 150'C selama 20 minit atau sehingga masak.
6.Sejukkan dan simpan dalam balang kedap udara
0 Response to "Biskut Coklat Chips Ranggup"
Post a Comment