BISKUT TIRAMISU 2
Bahan-Bahannya:
1 peket biskut merie perisa coklat
1 tin susu cair
1/2 tin susu pekat - saya kurangkan sebab tak suka manis sangat
4 sudu makan tepung kastard
1 cawan air
Secubit garam
Nestum
Serbuk milo
- Satukan susu cair, susu pekat, tepung kastard, air dan garam ke dalam periuk.
- Menggunakan api yang perlahan, masak dan kacau campuran kastard hingga adunan menjadi likat.
- Tutup api.
- Susun biskut dalam bekas/ loyang.
- Masukkan adunan kastard dan ratakan supaya menutupi lapisan biskut. Taburkan nestum diikuti dengan serbuk milo.
- Susun lagi lapisan biskut di atas lapisan kastard tadi. Lapiskan lagi dengan adunan kastard dan taburkan nestum diikuti oleh milo. Ulang langkah ini hingga habis.
- Lapisan atas sekali, lapiskan dengan adunan kastard dan lebihkan taburan nestum dan serbuk milonya.
- Simpan biskut tiramisu ini di dalam peti sejuk selama 2 - 3 jam. Lagi lama dalam peti sejuk, lagi sedap.
- Hidangkan.
0 Response to "BISKUT TIRAMISU 2"
Post a Comment