Bahan-Bahannya:
1 bungkus Fettuchini
3 tin sos carbonara Prego (tin biru)
3 biji bawang besar - potong dadu
1 tin cendawan butang - potong nipis
1 bungkus ayam kisar
Mixed Herbs
Oregano
16 biji bebola ayam
Extra Virgin Olive Oil
Cara-caranya:
- Didihkan air yg byk dalam periuk.
- Masukkan sesudu minyak zaitun dan sedikit garam.
- Masukkan sebungkus fettuchini. Masa merebus ikut arahan pada bungkusan speghetti tu.
- Bila dah masak, toskan.
- Panaskan sedikit minyak zaitun dlm kuali (Extra Virgin Olive Oil). Tumis 3 biji bwg besar yg dipotong dadu hingga wangi.
- Masukkan daging ayam kisar. Saya beli Ayam Kisar Ramly Burger. Goreng hingga ayam masak.
- Masukkan bebola ayam. Kacau rata.
- Masukkan cendawan butang dlm tin yg dipotong nipis.
- Masukkan sos carbonara Prego.
- Masukkan 2 cawan air(saya gunakan air rebusan pasta tadi). Kalau rasa kuah pekat sangat, boleh tambah air lagi. Masak hingga mendidih.
- Masukkan garam, mixed herbs, oregano. Gaul rata.
- Padam api. Masukkan fettuchini yang sudah ditoskan tadi. Gaul rata.
- Hidangkan.
0 Response to "FETTUCHINI CREAMY CARBONARA CHICKEN BALL"
Post a Comment