Asam Pedas Batang Keladi
Bahan²:
• 100g minyak masak
• 1/2 gelas air
• 250 batang keladi, dibersih dan dipotong
• 5g asam keping
• 10g daun kesum
• Garam secukup rasa
Bahan kisar:
• 10g lengkuas
• 50g cili kering
• 100g bawang kecil
• 30g bawang putih
• 10g halia
• 10g kunyit hidup
Cara membuat:
1. Panaskan minyak di dalam periuk, tumis bahan kisar sehingga naik bau.
2. Masukkan air, kecilkan api. Kemudian masukkan batang keladi bersama asam keping
dan daun kesum. Didihkan dan kacau sekali sekala.
3. Apabila masak, masukkan garam secukup rasa, kacau. Angkat daripada api dan
hidangkan.
Home » Koleksi Resepi »
Koleksi Resepi Hotel dan Restoran »
Resepi Makanan
» Asam Pedas Batang Keladi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 Response to "Asam Pedas Batang Keladi"
Post a Comment