Snow Almond
Bahan A
260 gm butter
150 gm gula caster
1 sudu kecil esen vanila
50 gm serbuk badam
Bahan B
300 gm tepung Red Rose
50 gm tepung kastard
50 gm susu tepung
40 gm tepung jagung
Bahan Hiasan
Coklat masakan - cairkan cara double boiler
Sedikit breadcrumb putih - untuk menyalut
Cara membuatnya:
260 gm butter
150 gm gula caster
1 sudu kecil esen vanila
50 gm serbuk badam
Bahan B
300 gm tepung Red Rose
50 gm tepung kastard
50 gm susu tepung
40 gm tepung jagung
Bahan Hiasan
Coklat masakan - cairkan cara double boiler
Sedikit breadcrumb putih - untuk menyalut
Cara membuatnya:
Pukul bahan A hingga berkrim
Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh yg lembut
Canai dan terap dengan acuan yg disukai
Susun dalam loyang dan bakar pada suhu 140c selama 30 minit atau sehingga masak
Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh yg lembut
Canai dan terap dengan acuan yg disukai
Susun dalam loyang dan bakar pada suhu 140c selama 30 minit atau sehingga masak
Sejukkan biskut atas redai
Celup biskut dalam coklat masakan yg telah di cairkan cara double boiler
Golekkan biskut ke dalam breadcrumb
Simpan biskut dalam bekas kedap udara.
0 Response to "Biskut Snow Almond"
Post a Comment