DO IT YOURSELF AIS KACANG

Dengan cuaca yang panas sekarang membuatkan saya terbayang2 sesuatu yang menyejukkan. Terbayang ais kacang (ABC) tapi untuk keluar membeli, rasa malas pulak.. Nak kena bersiap, bertudung, memandu.. iskh! iskh! rasa macam tak berbaloi... Akhirnya datang idea ni.. Mari saya tunjukkan langkah2nya ye..


Langkah 1: Bekukan air sirap sehingga menjadi ais. Seelok2nya bekukan selama 24 jam. Buatlah manis sikit ye..


Langkah 2: Setelah beku, sagat ais dengan menggunakan 
                   garfu.


Langkah 3: Sudukan jagung krim, kacang merah dan 
                  cincau ke dalam mangkuk.


Langkah 4: Masukkan ais sagat ke dalam mangkuk dan 
                  masukkan jagung krim, kacang merah dan 
                  cincau di atas lapisan ais sagat tadi.


Langkah 5: Buatlah beberapa lapisan lagi, siram dengan 
                  susu pekat, dan hiaskan dengan ais krim.


Langkah 6: Tambahlah berapa banyak bahan yang anda suka dan nikmati kesejukannya... Yummy...


Selamat Mencuba Ye Kawan2...

0 Response to "DO IT YOURSELF AIS KACANG"

Post a Comment

wdcfawqafwef