KEK BATIK
Bahan-Bahannya:
5 biji telur - dipukul rata dengan garfu
2 botol kecil serbuk koko (40g sebotol) - diayak
1 ketul butter (250g),
1 tin susu pekat,
1 bungkus biskut marie.
Cara-cara Masak:
1 tin susu pekat,
1 bungkus biskut marie.
Cara-cara Masak:
- Cairkan butter dalam kuali.
- Masukkan susu pekat, serbuk koko dan telur. Sentiasa dikacau sehingga adunan pekat. Tutup api.
- Asingkan sesenduk adunan coklat dan ketepikan.
- Masukkan biskut marie yang dipecah-pecahkan kepada 2 atau 3 bahagian ke dalam kuali berisi adunan coklat tadi. Gaul hingga rata.
- Masukkan ke dalam loyang atau bekas. Sarungkan tangan dengan plastik, tekan bagi mampat.
- Masukkan sesenduk coklat yang diasingkan tadi dan ratakan menutupi permukaan kek.
- Sejukkan sebentar (nak masuk peti ais pun boleh). Siap.
0 Response to "KEK BATIK"
Post a Comment